Завод на Сајму књига у Београду представио најзначајније публикације

 

На позив Представништва Републике Српске у Србији, Републички завод за статистику Републике Српске учествовао је на Међународном сајму књига у Београду, званично представљајући своја најзначајнија периодична издања, „Статистички годишњак" и „Ово је Република Српска".

 

 

Такође, у оквиру овогодишњег Сајма представљена је посебна публикација „Отворена књига о Попису у БиХ 2013" која се аналитички бави Пописом у БиХ и учешћем и утицајем Међународне посматрачке мисије, које је довело до објављивања нетачних и непоузданих резултата Пописа.

 

 

Поменуте публикације представљене су 26. и 27. октобра 2016. године, на штанду Представништва Републике Српске у Србији.

 

 

Све три промоције протекле су изузетно успјешно и показало се да влада велики интерес за издања Републичког завода за статистику.

 

 

Тако је публикација „Отворена књига о Попису у БиХ 2013" уврштена од стране стручног жирија у најужу конкуренцију за Повељу успјеха, издавачу најтраженије књиге на штанду Републике Српске.

 

 

Ова публикација је нови аналитички искорак у досадашњој издавачкој пракси Завода и актуелном темом је заокупила изузетну пажњу како стручне јавности, тако и широког круга корисника.

 

 

Осим стручног садржаја, издања су привукла пажњу графичком опремом и дизајном.

 

 

Поменуте публикације су на Сајму такође биле изложене и на штанду Републичког завода за статистику Србије, у оквиру постојеће сарадње два Завода.

 

 

Иначе, „Статистички годишњак" и „Ово је Република Српска" само су изабрани дио богате издавачке дјелатности Завода, будући да Републичког завода за статистику Републике Српске, годишње објави више од 300 публикација.

 

 

Ово је било треће учешће Завода на Међународном сајму књига у Београду.

 

 

 

ФОТО АЛБУМ