Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током марта 2014. године, у поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, већа је за 7,4%. У односу на март претходне године, у марту 2014. године регистровано је повећање количине прикупљеног млијека за 11,0%.
У односу на мјесечни просјек 2013. године, садржај млијечне масти у млијеку, у марту 2014. године, већи је за 2,1%, као и садржај протеина за 0,3%. Садржај млијечне масти и протеина у млијеку прикупљеном током марта 2014. године, на истом је нивоу у односу на март прошле године.
У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у марту 2014. године регистровано је смањење производње свих свјежих млијечних производа и то: павлаке за 0,9%, ферментисаних млијечних производа за 1,7%, млијека за пиће за 10,7%, крављег сира за 15,4%, као и маслаца и осталих жуто масних производа за чак 61,9%.
У марту 2014. године, у односу на март 2013. године, регистровано је повећање производње павлаке за 9,9%. У истом периоду, смањена је производња млијека за пиће за 2,3%, крављег сира за 2,7%, ферментисаних млијечних производа за 16,4%, као и производња маслаца и осталих жуто масних производа за 64,4%.
|