Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током јула 2014. године, у поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, већа је за 9,8%, а у односу на јул 2013. године за 1,3%.
У односу на мјесечни просјек остварен током 2013. године, садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током јула 2014. године мањи је за 4,6%, а садржај протеина за 1,3%. У односу на исти мјесец прошле године, садржај млијечне масти у прикупљеном млијеку у јулу 2014. године мањи је за 5,0%, а садржај протеина за 3,1%.
У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у јулу 2014. године регистровано је смањење производње млијека за пиће за 17,5% и маслаца и осталих жуто масних производа за 61,0%, док је истовремено забиљежено повећање производње павлаке за 34,5%, ферментисаних млијечних производа за 33,1% и крављег сира за 18,5%.
Током јула 2014. године, у односу на јул 2013. године, регистровано је смањење производње млијека за пиће за 21,6% као и производњe маслаца и осталих жуто масних производа за 1,8%, док је повећана производња павлаке за 10,5%, производња крављег сира за 13,4% и производња ферментисаних млијечних производа за 20,7%.
|