Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током октобра 2014. године, у поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, већа је за 3,5%, а у односу на октобар 2013. године за 0,6%.
У односу на мјесечни просјек остварен током 2013. године, садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током октобра 2014. године мањи је за 1,2%, као и садржај протеина за 0,3%. У односу на исти мјесец прошле године, садржај млијечне масти у прикупљеном млијеку у октобру 2014. године мањи је за 2,0%, а садржај протеина за 1,1%.
У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у октобру 2014. године регистровано је смањење производње млијека за пиће за 5,8% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 61,1%, док је истовремено забиљежено повећање производње ферментисаних млијечних производа за 7,3%, крављег сира за 15,7% као и производња павлаке за 25,2%.
Током октобра 2014. године, у односу на октобар 2013. године, регистровано је смањење производње млијека за пиће за 7,8% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 59,5%, док је повећана производња крављег сира за 10,6%, ферментисаних млијечних производа за 12,3% и производња павлаке за 15,4%.
|