Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током децембра 2014. године, у поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, мања је за 2,5%, а у односу на децембар 2013. године већа за 3,6%.
У односу на мјесечни просјек остварен током 2013. године, садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током децембра 2014. године већи је за 0,7%, док је садржај протеина мањи за 1,6%. У односу на исти мјесец прошле године, садржај млијечне масти у прикупљеном млијеку у децембру 2014. године већи је за 1,5%, а садржај протеина мањи за 1,4%.
У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у децембру 2014. године регистровано је смањење производње ферментисаних млијечних производа за 1,3%, маслаца и осталих жуто-масних производа за 11,4% и млијека за пиће за 33,8%, док је истовремено забиљежено повећање производње павлаке за 40,2% и крављег сира за 11,4%.
Током децембра 2014. године, у односу на децембар 2013. године, регистровано је смањење производње млијека за пиће за 30,4%. У истом периоду повећана је производња маслаца и осталих жуто-масних производа за 57,8%, павлаке за 28,6%, крављег сира за 24,0% и ферментисаних млијечних производа за 18,8%.
|