Укупне количине крављег млијека прикупљене од стране мљекара током фебруара 2017. године мање су за 3,5% у односу на прошлогодишњи мјесечни просјек. У односу на исти мјесец прошле године, количине прикупљеног крављег млијека током фебруара 2017. године веће су за 1,6%, односно мање за 3,2% у односу на јануар 2017. године. У периоду јануар - фебруар текуће године, количина прикупљеног крављег млијека већа је за 2,1% у односу на исти период прошле године.
Током фебруара текуће године, у односу на мјесечни просјек остварен током прошле године, забиљежено је повећање производње маслаца и осталих жуто-масних производа за 85,7%, млијека за пиће 10,8% и крављег сира за 3,4%. У истом периоду смањена је производња павлаке за 10,3% и ферментисаних млијечних производа за 5,6%.
У поређењу са истим мјесецом прошле године, током фебруара 2017. године, повећана је производња маслаца и осталих жуто-масних производа за 293,4%, крављег сира за 27,4%, млијека за пиће за 2,2% и павлаке за 0,3%, док је производња ферментисаних млијечних производа мања за 6,9%.
У односу на претходни мјесец, у фебруару 2017. године забиљежено је повећање производње ферментисаних млијечних производа за 16,9% и павлаке за 1,3%. С друге стране, регистровано је смањење производње маслаца и осталих жуто-масних производа за 17,6%, млијека за пиће за 13,5% и крављег сира за 1,1%.
Током периода јануар - фебруар 2017. године, у односу на исти период прошле године, забиљежено је повећање производње маслаца и осталих жуто-масних производа за 329,6%, крављег сира за 23,4% и млијека за пиће за 4,6%, као и смањење производње ферментисаних млијечних производа за 6,1% и павлаке за 1,2%.
ПРЕУЗМИТЕ САОПШТЕЊЕ
|