Укупна количина крављег млијека која је прикупљена од стране мљекара из Републике Српске током 2016. године већа је за 1,1% у односу на количину млијека прикупљену током 2015. године.
Просјечан садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током 2016. године је већи за 3,4% у односу на прошлогодишњи просјек, док је садржај протеина већи за 0,6%.
Што се тиче свјежих млијечних производа, током 2016. године, у односу на прошлу 2015. годину, остварено је повећање производње павлаке за 9,3% и ферментисаних млијечних производа за 11,6%, док је у истом периоду смањена производња млијека за пиће за 4,7%.
У групи осталих млијечних производа забиљежено је повећање производње кондезованог млијека за 27,3%, маслаца и осталих жуто - масних производа за 26,0%.
ПРЕУЗМИТЕ САОПШТЕЊЕ
|