Свечана академија – јубилеј 20 година рада и развоја Републичког завода за статистику Републике Српске

 

Бања Лука, 26. новембар 2012. године

 

Свечана академија поводом обиљежавања јубилеја 20 година рада и развоја Републичког завода за статистику Републике Српске одржана је у Народном позоришту Републике Српске. Свечаној академији присуствовале су званице из јавног и политичког живота Републике Срспке и иностранства.

 

Директорка Завода, др Радмила Чичковић, званицама је у обраћању истакла изазове са којима се Завод сусретао у почетку рада, нагласивши да је упркос свему Завод израстао у модерну институцију која све задатке обавља у складу са највишим међународним принципима и стандардима. Она је оцијенила и да статистика у сваком модерном друштву све више добија на значају, а будући да Република Српска тежи да постане просперитетно и модерно друштво, веома је важно да Завод ради на унапређењу и развоју дјелатности. Поред директорке Завода присутнима су се обратили и потпредсједник Владе Републике Српске Јасмин Комић и директор Републичког завода за статистику Србије Драган Вукмировић. У свом обраћању, потпредсједник Владе Комић је између  осталог истакао, да је Републички завод за статистику професионална институција чији је квалитет препознат и на међународном плану, те да ће Влада Српске подржавати рад ове институције и са другим органима власти настојати да њен правни и професионални интегритет, као и надлежности, не буду доведене у питање. Директор Републичког завода за статистику Србије Драган Вукмировић је говорио о досадашњој сарадњи  ове двије институције, те нагласио значај продубљивања сарадње у будућности.

 

У склопу свечане академије одржан је културни програм и приказан пригодан филм који је на најбољи начин присутнима дочарао раст и развој Завода у протеклих 20 година. Такође су додијељене плакете и захвалнице свима који су својим доприносом и сарадњом помогли раду Републичког завода за статистику Републике Српске.

 

  Галерија слика