Завод представио најзначајније публикације на Међународном сајму књига у Београду

 

 

 

Петак, 27. октобар 2023. године


Републички завод за статистику, на позив Представништва Републике Српске у Србији, учествовао је и ове године на Међународном сајму књига у Београду, гдје је представио најзначајније публикације.


Велимир Савић, руководилац Одсјека за правне, кадровске и опште послове, говорио је о „Статистичком годишњаку" и публикацији „Ово је Република Српска", те бројним подацима који се могу пронаћи у овим вриједним издањима, од становништва, рада, образовања и бројних других области. Говорио је и о монографији „Статистика новог доба", која је настала поводом 30 година оснивања и рада Завода.


Гордана Грбић, начелник Одјељења правних, кадровских и финансијских послова, представила је публикацију „Градови и општине Републике Српске", која садржи обиље података о јединицима локалне самоуправе. Говорила је и о публикацију „Индикатори одрживог развоја Републике Српске", која корисницима пружа увид у програм Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године.


Завод од 2011. године учествује на међународној смотри књига у Београду, која је ове године била у знаку 150 година рођења великог Јована Дучића.