16. Регионална конференција о катастру и инфраструктури геопросторних података

 

 

Вршилац дужности помоћника директора Републичког завода за статистику, Жељко Асентић, учествовао је на 16. Регионалној конференцији о катастру и инфраструктури геопросторних података која одржана 25. и 26. јуна у Лакташима.


Конференција је окупила око 100 учесника из Србије, Федерације БиХ, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Шведске, Холандије, Белгије, Свјетске банке, те представнике Савјета за инфраструктуру геопросторних података Републике Српске, представнике Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањалуци и друге учеснике из приватног и јавног сектора.


На 16. Регионалној конференцији учесници су имали прилику да се упознају са инфраструктуром геопросторних података, катастром и геодетском инфрструктуром и тржиштем непокретности и одрживим развојем кроз бројне презентације и дискусије, упознајући се тако са стањем у региону и Европи.


Истакнута је добра сарадња РПЗ РС са РУГИП-ом, која је додатно ојачана недавним потписивањем споразума о сарадњи између двије институције.