Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током маја мјесеца 2013. године, у односу на исти мјесец 2012. већа је за 6,3%. У поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2012. године, регистровано је повећање количине млијека прикупљеног током маја за 14,5%. Садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током маја 2013. у односу на исти мјесец прошле године, повећан је за 5,3% као и садржај протеина за 3,4%. У односу на просјек остварен током 2012. садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током маја текуће године је већи за 2,2%, као и садржај протеина за 1,4%.
У мају 2013. године, у односу на мај 2012. смањена је производња крављег сира за 27,8%, ферментисаних млијечних производа за 18,1%, павлаке за 8,5% као и млијека за пиће за 1,5% док је истовремено повећана производња маслаца и осталих жуто-масних производа за 129,0%.
У односу на просјечну производњу остварену током 2012. године, у мају 2013. регистровано је смањење производње крављег сира за 11,6%, ферментисаних млијечних производа за 7,5% као и млијека за пиће за 1,1%, док је истовремено повећана производња маслаца и осталих жуто-масних производа за 140,3% и производња павлаке за 10,1%.
|