Шеснаеста мисија Међународне посматрачке операције за Попис 2013.

 

 

 

Представници Републичког завода за статистику Републике Српске, одржали су 11. фебруара, у просторијама Завода састанак са члановима Међународне посматрачке операције за Попис 2013 (ИМО).

 

Током првог дијела састанка, у оквиру 16. мисије, са представницима из ИМО тима, разговарало je руководство Завода, на челу са директором, др Радмилом Чичковић.

 

Том приликом било је ријечи о постпописној анкети одржаној у новембру 2013. године, и свим њеним аспектима, од пописних кругова на којима је спроведена, избора особља, до објављивања резултата. Такође, било је ријечи и о обради података пописа по свим фазама, које укључују ручну обраду, скенирање, али и рокове за објављивање коначних  резултата.   

 

Након тога, чланови ИМО мисије разговарали су и са руководиоцима и члановима радних група за Попис из Републичпког завода за статистику Републике Српске који су их детаљно упознали са досадашњим, али и предстојећим радом на пописним активностима. Посебна пажња посвећена је централном обрадном мјесту у Источном Сарајеву, активностима које се предузимају када је у питању постпописна анкета. Представници ИМО мисије занимали су се и за начин контроле података пописа, рад оператера у обрадном мјесту, те како је организован рад запослених из РЗС РС у обрадном мјесту у Источном Сарајеву. Било је ријечи и о дисеминацији, заштитити података и роковима публиковања коначних резултата пописа.

 

Иначе, Управни одбор ИМО, анализирао је рад статистичких институција на припремама за попис становништва, након чега су у мају 2013. дали зелено свјетло за попис становништва који се одржао од 1. до 15. октобра прошле године.

 

 

  ФОТО АЛБУМ