Споразум о сарадњи завода за статистику Републике Српске и Републике Србије

 

 

Представнци Републичког завода за статистику Републике Српске и Републике Србије, на челу са директорима, др Радмилом Чичковић, те др Драганом Вукмировићем, потписали су 9. октобра у Бањалуци, споразум о сарадњи којим се обавезују да ће развијати међусобне односе у области статистике и обезбиједити размјену искустава у циљу подизања нивоа знања и поспјешивања добрих сусједских односа и просперитета у узајамном интересу.

 

Двије стране ће сарађивати у области статистике на начине који подразумијевају размјену знања и искустава на експертском нивоу, размјену статистичких издања и публикација које приказују друштвену, економску и демографску ситуацију, размјену статистичких материјала и развојне активности у вези са спровођењем статисичких анкета и пописа.

 

Поред тога, споразум омогућава и успостављање и функционисање система статистичких индикатора, одржавање конференција, семинара, састанака, као и узајамних посјета ради проучавања искустава у раду друге стране, те интеракције у сферама које се тичу учешћа у акцијама које спроводе међународне статистичке инстутиције.

 

Све заједничке активности двије институције ће се реализовати у складу са статистичким програмима.