Укупна количина крављег млијека прикупљеног од стране мљекара током новембра 2014. године, у поређењу са мјесечним просјеком оствареним током 2013. године, мања је за 2,7%, а у односу на новембар 2013. године већа je за 2,6%.
У односу на мјесечни просјек остварен током 2013. године, садржај млијечне масти у млијеку прикупљеном током новембра 2014. године већи је за 0,4%, као и садржај протеина за 1,8%. У односу на исти мјесец прошле године, садржај млијечне масти у прикупљеном млијеку у новембру 2014. године мањи је за 1,9%, а садржај протеина за 1,3%.
У односу на просјечну мјесечну производњу остварену током 2013. године, у новембру 2014. године регистровано је смањење производње ферментисаних млијечних производа за 6,4%, крављег сира за 8,1%, млијека за пиће за 8,5% и маслаца и осталих жуто-масних производа за 35,0%, док је истовремено забиљежено повећање производње павлаке за 0,1%.
Током новембра 2014. године, у односу на новембар 2013. године, регистровано је смањење производње млијека за пиће за 5,9% и крављег сира за 8,5%. У истом периоду повећана је производња ферментисаних млијечних производа за 4,4% и павлаке за 4,1% док је производња маслаца и осталих жуто-масних производа остала на истом нивоу.
|