„Бољи подаци, бољи живот“

 

 

Директори три статистичке институције у БиХ (Републички завод за статистику, Агенција за статистику БиХ и Федерални завод за статистику) Дарко Милуновић, Весна Ћужић и Емир Кремић учествују на 55. сједници Статистичке комисије Уједињених нација, која се од 27. фебруара до 1. марта 2024. године одржава у Њујорку, у Сједињеним Америчким Државама, под слоганом „Бољи подаци, бољи живот".


Циљ сједнице јесте да се на једном мјесту окупе руководиоци и стручњаци из статистичких институција широм свијета ради дискусије о кључним корацима, приступима и рјешењима које национални статистички системи могу да усвоје како би убрзали транзицију ка моделу који је погодан за будућност.


Будући да живимо у ери која се снажно ослања на статистичке податке, рад Статистичке комисије остаје од изузетног значаја, као и њена сарадња са најширом статистичком заједницом. Само на тај начин, те кроз унапређење стаднарда и усмјеравање статистичких активности, може се постићи модернизација података и статистичких система.